На Київщині створили три нові ботанічні пам’ятки: де вони знаходяться
Фото ілюстративне

В Київській області створили три нові ботанічні пам’ятки місцевого значення.

Про це інформує Державна екологічна інспекція Столичного округу.На Київщині створили три нові ботанічні пам’ятки: де вони знаходятьсяБотанічні пам’ятки розташовані у Бучанському, Вишгородському та Бориспільському районах Київщини.

Детальніше про нові заповідні зони:

  • “Дубовий ліс” — загальною площею 2,3 га, на території Шибенського лісництва Державного підприємства “Клавдієвська лісова науково-дослідна станція”, біля села Шибене, що у межах Бородянської селищної тергромади Бучанського району.
  • “Ботанічна” — площею 2,1 га, на території Першотравневого лісництва державного підприємства “Клавдієвська лісова науково-дослідна станція”, біля села Лютіж, що у межах Петрівської сільської територіальної громади Вишгородського району.
  • “Ковила в межах села Веселе” — загальною площею 0,06 га, знаходиться біля села Веселе, Дівичківської сільської територіальної громади Бориспільського району. 

Ці території отримають статус особливо охоронних, де буде обмежена будь-яка діяльність, що може завдати шкоди природним комплексам. Створення нових заповідних зон допомагає зберігати біологічного різноманіття і рідкісні види рослин, а також підвищує екологічну свідомість громадян.

  • Київщина є одним з лідерів в Україні за темпами створення нових природно-заповідних територій — протягом 2023 року в області створили 29 нових об’єктів природно-заповідного фонду, включаючи парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я”. 
  • Загалом на початок цього року у Київській області налічувалося 305 територій та об’єктів природно-заповідного фонду, загальною (фактичною) площею — 296 6316,5145 га, з яких 26 — загальнодержавного значення та 279 — місцевого значення.

“Наш Київ” вже писав, що у Добропарку розпочався сезон гортензій.

На бульварі Лесі Українки зацвіли троянди: фото