На автівках ООН у Києві з’явилися плакати із написом Useless: фото
Фото: yo_syp / Twitter

Кільком автівкам ООН, що стояли на одній зі столичних парковок, зробили ребрендинг. Позашляховики прикрасили красномовними плакатами із написом Useless ("непотрібний", "безпорадний").

Автор ініціативи — Йосип Гусак. Він влаштував цю акцію протесту у відповідь на бездіяльність організації щодо екоциду, вшанованого росією на Каховській ГЕС.

На автівках ООН у Києві з’явилися плакати із написом Useless через бездіяльність організації після підриву Каховської ГЕС

"Вчора в Україні, росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиріч. Сотні людей залишились без житла, всім їм потрібна допомога, та евакуація. Зараз, на ранок наступного для, кілька повністю готових для поїздок по бездоріжжю позашляховика ОНН та ВОЗ, стоять на одній з парковок Києва", — пише Йосип із натяком на те, що автівки давно мали б виїхати на допомогу українцям.

На позашляховики ООН в Києві наклавши плакати USELESS

При цьому, активіст наголосив, що ніяким вандалізмом не займався, а всього лише висловив свою позицію. Дійсно, хлопець просто наклеїв папірці на скотч, як видно на світлинах.

"Рулон А2 все ще найкраща інвестиція 265 грн в моєму житті", — жартує Йосип.

Плакат з написом Useless перед тим як його наклавши на автівки ООН у Києві

Фото акції швидко розлетілися мережею. На сторінці UNITED24 підтримали протест, залишивши саркастичний опис, що підкреслює бездіяльність організації об’єднаних націй.

ООН може сказати, що це зробили українці, але українці можуть сказати, що це зробили самі ООН. Тому що це світ, у якому ми живемо

Як відомо, зранку після підриву російською армією Каховської ГЕС, в ООН ніяк не відреагували на катастрофу. Зате організація привітала у Twitter з "днем російської мови", ще й ретвітнула допис російських представників ООН, які закликають до миру.

ООН вітає з днем російської мови відразу після підриву росіянами Каховської ГЕС

Врешті ООН відреагувала на підрив Каховської ГЕС лише через 9 годин, але без жодних згадок про реальних винуватців техногенної катастрофи, яка забрала домівки людей, життя тварин та є загрозою ядерній безпеці.

У запізнілій реакції ООН на підрив росіянами Каховської ГЕС жодного слова про відповідальних за катастрофі

Сьогодні ж, на наступний день після екоциду росіян, в організації закликали відмовитися від мови ворожнечі в соцмережах та підтримувати тих, хто став мішенню загальних "нападок" у мережі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як світова спільнота відреагувала на навмисний підрив росіянами Каховської ГЕС.