У Києві знову перефарбували меморіальну дошку Булгакову: фото

У Києві знову перефарбували меморіальну дошку Михайлу Булгакову на будівлі музею. 28 червня 2024 року невідомі зафарбували пам'ятну табличку російському письменнику у бронзовий колір.

Про це повідомили представники музею у Facebook.

У Києві знову перефарбували меморіальну дошку Булгакову, яку раніше облили червоною фарбою: як вона виглядає, фото

"Рано вранці 28 червня 2024 р. невідомі ретельно зафарбували бронзовою фарбою меморіальну дошку М. Булгакову на будівлі музею", — йдеться у дописі.

Це сталося на світанку, між 3.00 і 6.00 годинами, коли на Андріївському узвозі тривало планове відключення електроенергії. 

Нагадаємо, що меморіальну дошку Булгакову в оновленому вигляді відкрили 27 травня 2023 року, а через два дні її облили червоною фарбою. Колектив музею вирішив не перефарбовувати, а зберегти дошку у "спотвореному вигляді". Поряд встановили табличку з довідкою, що "історію треба вивчати, а не викидати". 

Табличка про збереження червоної фарби на меморіальній дошці Михайла Булгакова у КиєвіУ такому вигляді вона проіснувала 1 рік та 1 місяць, наразі вона знову стала бронзовою.

Раніше ми писали, що оновлену скульптуру кота Бегемота, персонажа роману Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита", повернули на Андріївський узвіз. 

Кияни створили дві петиції про Булгакова: в одній просять зберегти пам'ятник, в іншій — демонтувати