Скульптуру кота Бегемота повернули на Андріївський узвіз: фото

Оновлену скульптуру кота Бегемота, персонажа роману Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита", повернули на Андріївський узвіз. 

Про це розповів автор скульптури Василь Татарський. Оновлену скульптуру персонажа роману Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита” кота Бегемота повернули на Андріївський узвізСкульптура з’явилась ще у 2000 році, втім, через деякий час вона зникла. Знайшли її пошкодженою аж у 2016 році.

Кота оновили, зокрема, тепер в лапах він тримає примус з написом “Палай москва”. Побачити скульптуру можна на виступі будинку на Андріївському узвозі, 11.Оновлену скульптуру персонажа роману Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита” кота Бегемота повернули на Андріївський узвізОновлену скульптуру персонажа роману Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита” кота Бегемота повернули на Андріївський узвізЗавдяки спільним зусиллям замовників, архітектора, ну і звісно мене, як автора того першого 2000 року, який втік, вдалося повернути кота Бегемота на Андріївський спуск, але уже в новому образі. Не судіть суворо, не ламайте та не поливайте фарбою. Просто підійдуть та потріть примус, щоби все збулося” — зазначив у дописі скульптор. Оновлену скульптуру персонажа роману Михайла Булгакова “Майстер і Маргарита” кота Бегемота повернули на Андріївський узвіз“Наш Київ” також писав, що на Пейзажній алеї прибрали пам'ятник “Маленькому принцу”.

Київська митниця вилучила з посилки українську авторську порцеляну ХХ століття: фото