Музей Голодомору у Києві добудують за кошти Канади: деталі
Фото - Ростислав Карандєєв

18 липня, у четвер, Верховна Рада прийняла законопроєкт про добудову Національного музею Голодомору-геноциду за кошти уряду Канади.

Про це повідомив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. За проголосували 248 депутатів. 

Закон розробили юристи Міністерства культури та інформаційної політики України у співпраці з депутатським корпусом, канадськими партнерами та українською діаспорою за кордоном.

“Його розробці передувала робоча поїздка Президента України Володимира Зеленського до Канади у вересні 2023 року. Тоді Уряд Канади заявив про готовність виділити 15 мільйонів канадських доларів на добудову Музею”, — розповів Ростислав Карандєєв.

Крім цього, закон передбачає створити у Музеї наглядову та експертну ради.

Нагадаємо, що зведення Музею Голодомору біля Києво-Печерської лаври розпочалося ще у 2008 році. Через два роки на місці відкрили меморіал. Це була перша черга будівництва, а друга передбачає власне сам музей. Планується, що він зможе приймати близько 1,5 тисячі відвідувачів одночасно.

Раніше ми писали, що в кінці липня 2023 року Володимир Зеленський ветував законопроєкт №9437 про виділення 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору.

Крім цього, 7 липня 2024 року Музей Голодомору оголосив, що збирає речі киян початку 1930-х років — вони можуть стати експонатами нової виставки.

Готель "Козацький" отримав нового власника за 400 млн гривень: деталі