Зеленський ветував виділення півмільярда гривень на добудову музею Голодомору

Президент Зеленський ветував законопроєкт №9437 про виділення понад півмільярда гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору.

Про це у своєму telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

У картці проєкту закону про виділення 573,9 мільйона гривень на завершення будівництва музею вказано, що наразі він готується на розгляд з вето президента. Там також йдеться про те, що парламент отримав назад документ з пропозиціями Зеленського вчора, 27 липня. Водночас жодних пропозицій у супровідних документах наразі немає.

UPD: На сайті ВР таки зʼявився текст вето президента на законопроєкт.

"Вето буває технічне (коли типу хочуть правки внести) або повне, коли просто відхилити закон. В цьому випадку повне. Тобто треба 300+ голосів назбирати у Раді, щоб його подолати. Звичайно, це нереально", — зазначив Железняк.

Зеленський наклав вето на законопроєкт про виділення півмільярда гривень на добудову музею Голодомору в Києві

Зеленський пояснив своє рішення очікуванням, що зусилля всіх державних органів та органів місцевого самоврядування будуть спрямовані на наближення перемоги. 

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала надання фінансування на добудову Національного музею Голодомору-геноциду 13 липня. За законопроєкт на пленарному засіданні проголосували 312 народних обранці.

Очільниця музею Голодомору Леся Гасиджак подає до суду через бодішеймінг