Музей Булгакова планують позбавити статусу пам’ятки національного значення

Міністерство культури та інформаційної політики України готує до виключення з нацреєстру пам’яток музей Булгакова, який знаходиться на Андріївському узвозі у Києві. 

Про це розповів тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону. 

Водночас він зазначив, що музей має залишитися хоча б в місцевому реєстрі, оскільки є зразком київської архітектури кінця 19-го сторіччя.

"Цей музей знаходиться в будиночку, який внесений до національного реєстру пам’яток. Очевидно, що виключити цей будиночок, який значиться, як музей Булгакова, буде не зовсім правильно. Ми можемо його виключити з національного реєстру, але однозначно він має залишитися хоча б в місцевому, оскільки є зразком київської архітектури кінця 19-го сторіччя", — пояснив посадовець.

Також він додав, що надання будинку статусу пам'ятки місцевого значення доцільне, тому що в ньому проживало багато інших видатних постатей, а не тільки радянський письменник Булгаков. 

Нагадаємо, у серпні 2022 року Національна спілка письменників намагалася ініціювати закриття музею імені Михайла Булгакова.

У Києві нову меморіальну дошку Булгакова облили червоною фарбою: фото