"Мрія" мала бути в Німеччині перед початком повномасштабної війни — ЗМІ

Напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну "Мрія" повинна була бути в Німеччині.

Про це йдеться в матеріалі Bild.

Зазначається, що український літак мав приземлитися в аеропорті "Лейпциг/Галле", де для нього було підготовлене паркомісце ще за місяць до нападу.

За даними видання, увечері перед початком повномасштабної війни екіпаж і пілоти сіли в заправлений вантажний літак, проте так і не вилетіли.

"Як заявив капітан Дмитро Антонов, їм не дозволили злетіти за вказівкою вищого керівництва", — кажуть німецькі журналісти.

Водночас спікер аеропорту Уве Шухарт розповів виданню, що "переміщення Ан-225 та Ан-124 було заплановано на 25 лютого". За його словами, про це остаточно домовилися за чотири дні до запланованої дати, хоча дискусії тривали ще тижнями раніше.

На супутникових знімках аеродрому в Гостомелі видно, що найважливіші літаки залишили під ударом навмисно, оскільки інші повітряні судна лишилися недоторканими. Це підтверджує й капітан екіпажу Антонов.

"Ті, хто приходив на аеродром, точно знали, які літаки справні, а які першими треба було збити", — наголошує він.

Нагадаємо, найбільший у світі український літак "Мрія" було знищено у перший день повномасштабної війни внаслідок російської атаки на аеропорт Гостомель. 10 березня суд арештував екс-керівника ДП "Антонов" Бичкова. За даними слідства, саме його дії призвели до знищення "Мрії".