Модерністський фонтан на Ялтинській відновлять: що відомо

Модерністський фонтан на вулиці Ялтинській у Дарницькому районі столиці планують відновити. 

Про це повідомив голова Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник. Модерністський фонтан на Ялтинській відновлять: що відомоЗа його словами, монумент памʼяті загиблих Героїв-прикордонників, який хотіли поставити на місці фонтану, встановлять в іншому місці. Роботи виконають за кошти меценатів, гроші з бюджету не використовуватимуть. Також обʼєкти зарахують до комунальної власності для їх подальшого догляду.Модерністський фонтан на Ялтинській у Дарницькому районі Києва планують відновити: що відомоВідповідні рішення сьогодні вранці прийняли на виїзній зустрічі з місцевою громадою, активістами та військовими.

Водночас очільник Дарницької РДА зазначив, що фонтан непрацюючий і не перебуває на обліку “Київзеленбуду” та “Київводфонду”. До нього відсутні справні мережі енергоживлення та водопостачання, насосне обладнання, а чаші просочують воду в ґрунт, тож за спонсорські кошти також планують відновити роботу споруди. 

Нагадаємо, що демонтаж модерністського фонтану на Ялтинській розпочали у понеділок, 12 серпня. Пізніше у Дарницькій РДА повідомили, що на місці фонтану хочуть встановити меморіал пам’яті на честь загиблих прикордонників, оскільки споруда стоїть біля Адміністрації Державної Прикордонної Служби України.Модерністський фонтан на Ялтинській у Дарницькому районі Києва планують відновити: що відомоКрім того зазначили, що фонтан є непрацюючим та не є архітектурною пам’яткою, тож витрачання коштів на його відновлення, з урахуванням воєнного стану, є недоречним.Модерністський фонтан на Ялтинській у Дарницькому районі Києва планують відновити: що відомо

Цього тижня у Києві проведуть демонтаж незаконної реклами та лайтпостерів: адреси