Дарницька РДА пояснила причину демонтажу фонтану на вулиці Ялтинській: деталі

Дарницька РДА пояснила причину демонтажу фонтану на вулиці Ялтинській. Про це написали у соцмережах РДА.  

"Безгосподарний непрацюючий фонтан  не є архітектурною пам’яткою, тож витрачання коштів на його відновлення, з урахуванням воєнного стану, є недоречним",  розповіли у районній адміністрації.

Дарницька РДА пояснила причину демонтажу фонтану на вулиці Ялтинській

На місці фонтану комунальники збираються встановити меморіал пам’яті на честь загиблих прикордонників. Адже сам фонтан стоїть біля Адміністрації Державної Прикордонної Служби України. 

"До міської та районної влади надійшла ініціатива одного з підрозділів Державної прикордонної служби України щодо увічнення громадянської відваги загиблих Героїв-прикордонників шляхом встановлення меморіалу. Враховуючи результати засідання постійної комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, прийнято рішення звести паркову скульптуру у сквері біля адміністративної будівлі Державної прикордонної служби України",  розповіли у районній РДА. 

Дарницька РДА пояснила причину демонтажу фонтану на вулиці Ялтинській.

У рамках реалізації проєкту передбачено встановлення нових лав для сидіння, урн, оновлення дитячого майданчика та відновлення елементів зовнішнього освітлення. Та все ж, "враховуючи звернення стурбованих мешканців мікрорайону", наразі розглядається можливість відкриття фонтану в цьому місці поруч з ігровою зоною або біля Палацу реєстрації актів цивільного стану у сквері "Закоханих".

"Роботи призупинено до прийняття остаточного рішення, територія огороджена сигнальною стрічкою", йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 12 серпня 2024 року в Дарницькому районі Києва почали демонтувати модерністський фонтан.

Київрада розробить концепцію ревіталізації міських водойм: як рятуватимуть річки