"Млинці за донат": у Києві відкриється кав'ярня, де можна перекусити безкоштовно
Фото: Pixabay

У середу, 11 травня, у столиці на вул. Велика Васильківська,38 відкриється перша кав'ярня у форматі "Млинці за донат". Ті, хто не має змоги придбати їжу за гроші, зможуть перекусити у закладі безкоштовно.

Команда волонтерів із підприємців, кухарів, водіїв, маркетологів піарників та багатьох інших спеціалістів вирішила створити заклад такого формату, щоб допомогти людям та підтримати киян у ці складні часи.

"Особливість роботи кав’ярні в тому, що будь-яка людина, яка не має можливості придбати їжу за гроші, може отримати великий млинець з ситною начинкою абсолютно безкоштовно. В сьогоднішніх реаліях, це дуже актуально для багатьох жителів міста", — розповіли у кав'ярні "Млинці за донат".

Також, кожен може отримати млинець і зробити внесок на будь-яку суму. Всі зібрані кошти йдуть на закупівлю сировини для випікання млинців, приготування начинки і на продуктові набори, які волонтери доставляють нужденним із перших днів війни.

У магазині закладу можна буде купити продукти власного виробництва. Половина чистого прибутку від продажу цих товарів також будуть витрачені на поповнення благодійного фонду "Центр продовольчого захисту" та допомогу постраждалим людям.

Ще один ресторан у Києві почав безкоштовно раздавати гарячі обіди