Міст Патона

Міст Патона у Києва потребує невідкладного ремонту. Споруду треба якнайшвидше відреставрувати задля уникнення аварійних ситуацій.

З таким закликом КМДА звернулась до Кабміну 1 серпня 2024 року.

Міська влада просить вжити заходів із реставрації з пристосуванням мосту ім. Є.О. Патона через р. Дніпро та підходів до нього для уникнення падіння конструкції.

Міст Патона потребує невідкладного ремонту — що кажуть у КМДА

Два роки тому Міністерств розвитку громад, територій та інфраструктури України місто передало міст Патона для ремонту у проєкт "Велике будівництво". У КМДА зазначають, що з цей період не було проведено жодних робіт для поліпшення стану споруди.

"Столична адміністрація неодноразово зверталася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області з проханням невідкладно вжити заходів із реставрації цього мосту, оскільки він має стратегічне значення для Києва. Однак протягом двох років жодних робіт для поліпшення стану споруди не проведено", — йдеться у зверненні.

Натомість фахівці "Київавтошляхміст", які підпорядковуються столичній владі, проводять цілодобовий моніторинг технічного стану мосту Патона. Раніше на переправах з'явилась корозія та значні тріщини.

Раніше ми писали, що український герб на щиті монумента "Батьківщина-Мати" встановили без узгодження з фахівцями Інституту електрозварювання імені Патона.

У столичному ставку знайшли фрагменти російської крилатої ракети Х-101 класу "повітря — земля"