Хакатон для підсилення кібербезпеки України

20-21 жовтня Міністерство оборони проведе Національний оборонний хакатон для розвитку military-tech індустрії в Україні. Організатори планують об’єднати найкращих спеціалістів з кібербезпеки та протидії дезінформації, провідних експертів у сфері IT. 

Українські фахівці разом із представниками країн-партнерів та запрошеними кіберекспертами НАТО розроблятимуть рішення, які допоможуть ЗСУ здобути технологічну перевагу в боротьбі з росією.

Сьогодні як ніколи актуальна координація зусиль усієї кіберспільноти, ІТ-бізнесу та фахівців з протидії кіберзагрозам, ІПСО тощо, для того, щоб кібероборона України та її інформаційний суверенітет були міцними. 

Олексій Резніков
Захід триватиме два дні, упродовж яких учасники працюватимуть над трьома різновидами завдань: технологічними, організаційно-правовими та з протидії інформаційно-психологічним операціям. 

Під час хакатону також відбудеться презентація українських інноваційних проєктів у сфері кібербезпеки та оборони.

Приєднатися до заходу можна як член команди або як ментор чи суддя. Дедлайн подачі заявок: 15 жовтня.

Нагадаємо, що в Києві започаткують IT-курси для учасників бойових дій з інвалідністю. Приєднатися до вивчення комп'ютерних технологій зможуть бійці, які втратили здоров'я на війні й отримали першу чи другу групу інвалідності. 

Мінцифри презентувало військові облігації у "Дії": як придбати