Столичні IT-курси для учасників війни
Фото: Freepik

За ініціативою Національного університету «Києво-Могилянська академія» й Київського міського Центру допомоги учасникам АТО, у столиці створять курси з підготовки ІТ-фахівців для військових, які брали участь у бойових діях.

Приєднатися до вивчення комп'ютерних технологій зможуть бійці, які втратили здоров'я на війні й отримали першу чи другу групу інвалідності. Навчати їх будуть викладачі факультету інформатики "Києво-Могилянської академії". 

Метою відкриття курсів є надання можливості ветеранам війни краще адаптуватися до цивільного життя та отримати можливість знову бути соціально активними. 

Також представники КМЦДУ АТО розповіли, що у більшості ІТ-проєктів передбачено віддалену роботу, що підходить особам з інвалідністю.

Курси будуть тривати від 9 до 12 місяців, після чого учасники зможуть отримати кваліфікацію молодшого спеціаліста з веброзробки. За цей час ветерани опанують цілий перелік дисциплін: основи програмування, основи комп’ютерних алгоритмів, розробка користувацького інтерфейсу й принципи веброзробки.

Навчання частково проводитиметься дистанційно за допомогою платформи Moodle. Також заплановані офлайн-консультації та зустрічі.

За детальною інформацією можна звернутися за номером 0 800 300 633 та обрати з’єднання зі спеціалістом медичного відділу.

Недавно ми розповідали, які документи потрібні для виїзду чоловіків-інвалідів за кордон: правила від ДПСУ. 

В Українському домі покажуть роботи фотографів, що знімають війну