Мільярдер Ендрю Форрест відкрив інвестфонд для відновлення енергетики в Україні

Австралійський бізнесмен Ендрю Форрест заснував інвестиційний фонд "Ukraine Green Growth Initiative" ("Зелений розвиток України") на 25 мільярдів доларів для відбудови пошкоджень в критичній інфраструктурі нашої держави. Про це повідомляє BBC.

Особисто від себе з дружиною він вже вклав туди стартові 500 мільйонів доларів, які направлять на допомогу Україні в енергетичній та телекомунікаційній галузі.

У фонді заявили, що також співпрацюють з Ларрі Фінком, головою міжнародної інвестиційної компанії BlackRock. Також там сподіваються отримати підтримку державних структур та інших професійних інвесторів.

Форрест почав роботу над фондом ще у березні й обговорював це з лідерами багатьох країн, зокрема з президентом Байденом та Зеленським. 

Президент (Зеленський — ред.) бачить у цьому можливість повністю замінити старі вугільні й атомні електростанції абсолютно новою екологічною енергією. Капітал стане доступним, коли російські війська будуть виведені з України. 

Ендрю Форрест заробив свої статки завдяки гірничій промисловості в Австралії. Він є засновником і виконавчим директором залізорудного гіганта Fortescue Metals. 

Нагадаємо, ДТЕК Київські електромережі закликали своїх бізнес-клієнтів допомогти стабілізувати українську енергосистему.