Суд зобов'язав підрядника будівництва метро на Виноградарі повернути 139 млн грн

Київська міська прокуратура відстояла у суді рішення про стягнення з підрядника будівництва метрополітену на Виноградарі 139 млн гривень на користь столичної громади.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Прокуратура встановила, що комерційна структура розмістила на депозиті у банку бюджетні кошти, виділені на будівництво метрополітену на Виноградарі, і заробила на цьому 139 млн гривень.

Прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з позовом про стягнення з підрядника безпідставно набутих коштів на користь територіальної громади столиці.

Справа розглядалась судами різних інстанцій, і 21 жовтня 2024 року Північний апеляційний господарський суд відмовив у апеляції товариству та залишив рішення Господарського суду міста без змін — підрядна організація має повернути до бюджету Києва 139 млн грн.

Раніше "Наш Київ" писав, що контракт на будівництво метро на Виноградар без конкуренції отримала будівельна компанія "Автострада". В ході проведення тендеру керівництво метрополітену висунуло низку вимог для підрядників, які було майже неможливо виконати за короткий термін.

Озеро Синє на Виноградарі розчистили зі збитком у 700 тис. грн