На Оболоні приберуть кладовище домашніх тварин: містян просять прибрати надгробки

На Оболоні приберуть стихійне кладовище домашніх тварин. Власників поховань закликають протягом тижня самостійно прибрати надгробки та обрати рослину, яку посадять на місці могили.

Мешканців Оболоні просять прибрати надгробки з кладовища домашніх тварин: причинаПро це повідомили представники організації, яка проводить роботи з облаштування парку "Почай".

Кладовище домашніх тварин знаходиться на схилах озера Йорданське біля Оболонського проспекту. У 2021 році біля озера розпочались роботи зі створення парку, тому кладовище вирішили прибрати.

Багато років господарі тварин ховають там котів та собак. Оскільки не усі мешканці Оболоні погодились на знесення стихійних могил, організатори майбутнього парку погодились не чіпати існуючи поховання, але замість бетонних та пластикових нагробків висаджуватимуть дерева та кущі. 

"Просимо цього тижня прибрати самім надгробки та обрати ту рослину, яку бажаєте посадити на цьому місці з переліку саджанців: сумаха різновиду спірей, бузок, жасмін, багаторічні квіти, а також форзиції", — йдеться у дописі.

Рослини та дерева планують висаджувати з четверга по суботу (14, 15 та 16 березня). Саджанці та землю виділили зеленбудівці Оболонського району. Бетонні нагробки деякий час перебуватимуть поряд із кладовищем, щоб власники поховань, які не змоги прибрати їх самостійно, забрали нагробки згодом.

"Коли дерево чи кущик підросте, на нього можна повісити стрічки чи дзвіночки. І воно буде розмовляти. Життя продовжиться", — додали в організації. 

Раніше ми писали, як правильно ховати домашніх тварин у Києві.

У Деснянському районі будують майданчик для тварин: адреса