Мешканці Київщини, які втратили житло, отримали нові квартири

У Київській області нові квартири отримали родини, які втратили житло через війну. Усього протягом 2023 року ключі від житла отримали 42 родини, з яких 11 — у серпні.

Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури КОВА Ярослав Янович.

Квартири надали сім'ям в рамках програми "Нова оселя". За цією програмою передбачається викуп готових квартир у забудовників за ціною 31 тис. 741 грн за 1 м².

Списки на отримання квартир формують територіальні громади. За те, кому надаватимуть квартиру в першу чергу, голосують депутати облради та представники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Це багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми й вагітними жінками; родини, що мають чоловіків, які перебувають у лавах ЗСУ, російському полоні; сім’ї, які втратили рідних через вторгнення російської федерації в Україну.

Зазначається, що їхнє житло неможливо відновити шляхом поточного, капітального ремонту чи реконструкції, або ж це є економічно недоцільним.

Нове помешкання отримали родини з Бишівської, Бородянської, Бучанської, Васильківської, Гостомельської, Дмитрівської, Іванківської, Ірпінської та Макарівської громад. Нове житло розташовано в Броварах, Богуславі, Борисполі, Ірпені, Макарові.

Квартири, які отримали містяни, мають від 1 до 5 кімнат, в залежності від кількості осіб у родині.

Зазначається, що в майбутньому планують придбати ще 16 квартир.

Раніше ми писали, що мешканці Ірпеня скаржаться на несправедливий коефіцієнт вартості житла, який використовують під час розрахунку компенсації за зруйновані будинки в межах програми єВідновлення. 

Перші родини переселенців отримали безоплатні квартири в Києві