єВідновлення: мешканці Ірпеня просять збільшити коефіцієнт вартості житла

Мешканці Ірпеня скаржаться на несправедливий коефіцієнт вартості житла, який використовують під час розрахунку компенсації за зруйновані будинки в межах програми єВідновлення. За ці гроші неможливо купити нову квартиру у місті, пише ITV.

Ірпінці звернулись до місцевих депутатів із проханням врегулювати питання вартості зруйнованого житла. Як зазначив Андрій Літвинов, депутат Ірпінської міської ради, основна скарга жителів — дуже маленька вартість квадратного метра компенсації.

"Виходячи з цієї маленької вартості, вони не зможуть купити квартиру в Ірпені. Можливо, це буде в Київській області, але не в Ірпені", — підкреслив народний обранець.

Депутат додав, що квадратний метр житла в Ірпені коштує від $1000, а суми компенсації на це не вистачить. Крім того, мешканці хочуть жити саме у рідному Ірпені, а не в інших містах Київської області.

Літвинов запропонував деталізувати коефіцієнти по різних містах. Для цього він ініціював звернення до Кабміну із проханням врегулювати це питання.

Нагадаємо, що в серпні власникам зруйнованого або пошкодженого житла на Київщині погоджено виплату допомоги на суму понад 165 млн грн в межах програми єВідновлення. 

Стартував другий етап програми єВідновлення: як отримати гроші на нове житло