Масове отруєння у Польщі
Фото: unsplash.com

У центрі для українських біженців, який розташований у польському місті Ґлухолази, сталося масове отруєння. Всього постраждали понад два десятки українців, більшість з яких — діти. Про це пише Polsat.

Повідомлення про отруєння на базі відпочинку "Бандероза", де зараз перебувають понад 300 українських біженців, надійшло до місцевих екстрених служб ввечері у п'ятницю, 25 листопада. У постраждалих були проблеми зі шлунком. Загалом постраждали 23 людини: вісім дорослих та 15 дітей. Після медичного обстеження 14 постраждалих госпіталізували у місцеві лікарні. Частина з них вже виписалась.

Як повідомляє Radio Opole, станом на 27 листопада, загалом у лікарні зараз залишаються шестеро українців. Чотирьох з них мають виписати уже найближчими днями. Також на лікуванні ще перебувають двоє дітей — їхній стан лікарі оцінюють як добрий. В однієї дитини виявили норовірус, що може свідчити про вірусну природу масового отруєння.

Водночас місцеві контролюючи органи ініціювали епідеміологічне розслідування в центрі для біженців. Були зібрані зразки їжі, що подається на кухні закладу, а працівників перевірили на сальмонельоз. Результати санітарної перевірки показала, що санітарно-гігієнічний стан кухні та харчоблоку відповідає нормам.

Нагадаємо, голова МВС Чехії Віт Ракушан заявив, що українські біженці зможуть повернутися в країни ЄС на зиму. За його словами, приблизно 20% біженців, які прибули в Європу після повномасштабного вторгнення, вже повернулися назад в Україну.

Біженка з України вийшла заміж за прессекретаря президента Чехії