Марк Гемілл

Американський актор Марк Гемілл, найбільш відомий за роллю Люка Скайвокера у франшизі "Зоряні війни", став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24.

Своє рішення актор, який підтримував Україну від початку повномасштабного вторгнення росії, підтвердив під відеорозмови з президентом України Володимиром Зеленським. Гемілл буде першим амбасадором UNITED24, який просуватиме проєкт "Армія дронів".

"У цьому довгому і нерівному протистоянні Україні потрібна додаткова підтримка. Для мене честь стати амбасадором "Армії дронів" на запрошення президента Зеленського. Я точно знаю, що безпілотники потрібні українцям для захисту своєї землі, своєї свободи та цінностей усього демократичного світу. Саме зараз — найкращий час для того, щоб усі об’єдналися і допомогли Україні вистояти у цій війні з імперією зла", — сказав Гемілл.

"Армія дронів" — це спільна програма платформи UNITED24, Генштабу ЗСУ, Мінцифри та Держспецзв’язку з системної закупівлі дронів для потреб української армії, а також їхній ремонт та навчання пілотів. Завдяки внескам на "Армію дронів" ЗСУ станом на зараз вже отримали 986 безпілотників, а загальна сума закупівель становить 1,906 млрд грн.

Нагадаємо, нещодавно амбасадоркою UNITED24 стала голлівудська акторка Барбра Стрейзанд. Дідусь і бабуся акторки емігрували до США з України, а сама вона зізнається, що відчуває сильний зв’язок з українцями.

Збирав кілька років: київський школяр віддав 10 тисяч на "Армію дронів"