Макрон відмовився називати дії окупантів в Україні геноцидом
Скріншот відео: twitter.com/EmmanuelMacron

Президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати дії злочини російських військових в Україні геноцидом. Також він вважає українців та росіян братніми народами. Про це Макрон заявив в інтерв'ю телеканалу France 2, передає CNN.

Відповідаючи на запитання, чи він, як і президент США Джо Байден, використовуватиме термін "геноцид" для вбивства російськими військовими мирних українців, Макрон відповів:

"Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи [росіяни та українці] — брати. Я хочу продовжувати намагатися, наскільки можу, зупинити цю війну та відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі".

При цьому президент Франції все ж вважає дії росіян в Україні військовими злочинами, які є безпрецедентними на європейській землі.

"Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, тепер було встановлено, що російська армія скоїла військові злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних" – сказав Макрон.

Нагадаємо, напередодні президент США Джо Байден вперше заявив, що російський диктатор володимир путін вчиняє в Україні геноцид мирного населення.

Спротив російській окупації, день 49