Makhno Studio показали проєкт зупинки-укриття, яку можна надрукувати на 3D-принтері

Архітектурне бюро MAKHNO Studio розробило проєкт зупинки-укриття, яку можна надрукувати на 3D-принтері. Її представили на всеукраїнському архітектурно-будівельному форумі.

Про це дизайнери повідомили на сторінці у Facebook.

Makhno Studio показали проєкт зупинки-укриття, яку можна надрукувати на 3D-принтеріЦе проєкт першої серійної зупинки-сховища, яке захищатиме населення від уламків під час ймовірних ракетних атак.

Makhno Studio показали проєкт зупинки-укриття, яку можна надрукувати на 3D-принтеріЗвести таке укриття можна в короткий термін завдяки 3D-друку. 

Це історія про безпеку, адже найбільш вразливими люди лишаються на вулиці та на дорогах, де немає сховищ, підземок чи будь-яких доступних укриттів.

Така зупинка матиме не тільки захисні функції. Її можна використовувати як сховище, комерційне приміщення та зона очікування транспорту.

Makhno Studio показали проєкт зупинки-укриття, яку можна надрукувати на 3D-принтеріДизайнери називають зупинку конструктором — можна встановити будь-які з цих блоків окремо або ж усі разом.

Makhno Studio показали проєкт зупинки-укриття, яку можна надрукувати на 3D-принтеріКрім того, запинка-укриття доповнює та прикрашає міський ландшафт. Завдяки плавності форм та теплим кольорам її не асоціюватимуть з війною.

Наразі зупинка-сховище проходить випробовування на стійкість. Фінальний результат покажуть після завершення необхідних перевірок.

Раніше ми писали, що у Києві встановили перше мобільне укриття із бетону.

Українська студія дизайну розробила проєкт зупинки-укриття з прозорим дахом: фото