У Києві встановили перше мобільне укриття із бетону: фото
Фото: КМВА

У Києві встановили перше мобільне укриття із бетону.

Про це йдеться у Telegram-каналі КМВА.

Пресслужба військової адміністрації зазначає, що це пілотний проєкт, який планують надалі впроваджувати в столиці. Одне таке мобільне укриття здатне захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження близько 20 людей.

Перше мобільне укриття з бетону всередині, Київ

"Ми розглядаємо питання встановлення укриттів модульного типу в столиці. Такі споруди цивільного захисту важливі для місць, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту. Досвід показав, що під час ракетних загроз час, за який людина може дістатися до безпечного місця дуже важливий. Після детального вивчення усіх споруд даного типу, буде прийняте рішення де саме і якої модифікації споруди потрібно встановити в Києві", — розповів начальник КМДА Сергій Попко.

Вхід до першого в Києві мобільного укриття

Він також розповів, що модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві й більше секцій. Встановлюються споруди даного типу досить швидко, головне, аби була міцна основа. Всередині вони обладнуються лавочками для сидіння, засобами пожежогасіння, водою та медичними наборами для першої допомоги.

Нагадаємо, раніше Кабмін погодив звільнення голів районів Києва через закриті та занедбані укриття.