Морські дрони

Громадяни Литви зібрали 250 тисяч доларів на морський дрон для України в рамках оголошеної президентом Володимиром Зеленським фандрейзингової кампанії на платформі UNITED24. Про це повідомив литовський журналіст Андрюс Тапінас.

Раніше він вже збирав гроші для купівлі ударного безпілотника "Байрактар" для України, але, зрештою, виробник вирішив передати його безкоштовно. Тепер Тапінас виступив ініціатором збору коштів на український морський дрон.

"Президент Зеленський запустив ініціативу, щоб створити флот зі ста морських безпілотників для захисту українських міст і ударів по російських кораблях у Чорному морі. Литовці зібрали подарунок для путіна та приєдналися до цієї армії, зібравши 250 тисяч доларів, щоб купити перший такий дрон!", — написав він.

 В UNITED24 подякували литовському народу за такий щедрий подарунок. Там кажуть, що це — перший морський дрон, який буде придбано за гроші, зібрані іншою державою. Назву для нього оберуть самі литовці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив про збір коштів для створення українського флоту морських дронів. Збір стартував 11 листопада на платформі UNITED24, і менш ніж за день українці зібрали гроші на перший безпілотник, який матиме назву "Херсон". Ця назва є сиволічною, бо саме 11 листопада українські війська увійшли до Херсону.

Українські війська офіційно увійшли до Херсону — ГУР