Байрактар

Туреччина погодилась безкоштовно передати Литві безпілотник Bayraktar TB2, на купівлю якого для України литовці зібрали гроші всього за три дні. Про це повідомив в Twitter міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Напередодні він розповів, що Литва підписала з представниками турецької оборонної агенції угоду, що дозволяє їй придбати для України безпілотник "Байрактар".

"Сьогодні в Туреччині була підписана угода з президентом Турецького оборонного агентства професором Ісмаїлом Деміром щодо співпраці з Міністерством національної оборони Литви. Ця угода відкриває шлях до купівлі "Байрактара", на який литовці зібрали майже шість мільйонів євро за три дні!", — написав він.

А сьогодні Анушаускас повідомив, що турецька сторона вирішила надати "Байрактар" безкоштовно. У зв'язку з цим зібрані литовцями гроші витратять на придбання боєприпасів для безпілотника та на іншу допомогу Україні.

"Це неймовірно, але Туреччина щойно погодилась віддати "Байрактар", на який Литва збирала гроші, безкоштовно! Це дивовижно! На зібрані гроші ми придбаємо необхідні боєприпаси для "Байрактару", а решта грошей також підуть на підтримку України Дякую, Туреччино!", — написав Анушаускас.

Безкоштовну передачу безпілотника також підтвердила компанія-виробник Baykar. 

"Мешканці Литви з честю зібрали кошти, щоб купити для України Bayraktar TB2. Дізнавшись про це, Baykar безкоштовно подарує Литві Bayraktar TB2 і просить ці кошти передати Україні на гуманітарну допомогу", — відзначили там.

Литовці зібрали гроші на "Байрактар" для України усього за три дні