Ліквідація пішохідної зони на Бессарабці може статися через інтереси девелопера Алієва — ЗМІ

Пішохідну зону біля Бессарабського ринку можуть ліквідувати через несхвалення бізнесменом Вагіфом Алієвим, який володіє розташованими поруч ТРЦ.

На це вказує його листування з міським головою Віталієм Кличком, яке девелопер продемонстрував "Економічній правді" під час інтерв'ю, вважають у ГО "Пасажири Києва".

Зазначається, що бізнесмен підтвердив дружбу з мером, але запевнив, що ніколи "не монетизував" дружбу. Навпаки йому не сподобалось недавнє рішення міської влади стосовно облаштування нового паркувального майданчика біля Mandarin Plaza та створення пішохідної зони на одному з проїздів Бессарабської площі. 

"Я вклав десятки мільйонів доларів у підземний паркінг під "Ареною", а він стоїть порожній, бо відвідувачі не можуть туди заїхати", – поскаржився Алієв.

Він показ "ЕП" телефонне листування, у якому міський голова надіслав мобільний номер директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора. За словами Алієва, він порозумівся з чиновником. 

Проте при панорамному перегляді вулиці в Google Street View видно, що заїзд до паркінгу все ж є. 

Заїзд до паркінгу ТРЦ біля Бессарабського ринку Нагадаємо, пішохідну зону біля Бесарабського ринку створили восени 2021 року. Цьому рішенню передували рекомендації Світового банку й роки воркшопів та експериментів. Транспортне моделювання перекриття проїзду для руху транспорту показало позитивний результат. Зокрема, ініціатива призвела до зменшення затримки у русі транспорту.

Біля Бессарабського ринку збираються ліквідувати пішохідну зону