Євросоюз
Фото: unsplash.com

Лідери країн Євросоюзу мають розглянути заявку України щодо членства в організації на наступному саміті, який відбудеться у червні цього року. Про це йдеться у висновках Європейської ради щодо України.

"Європейська Рада бере до відома підготовку висновків Комісії щодо заявки України на членство в ЄС, а також Республіки Молдова та Грузії, і повернеться до цього питання на своєму червневому засіданні", — йдеться у документі.

Також лідери ЄС підтвердили, що організація і на далі допомагатиме зміцнювати спроможність нашої країни захищати свою територіальну цілісність та суверенітет.

"У зв'язку з цим Європейська рада вітає ухвалення нещодавнього рішення Ради збільшити військову підтримку України у рамках Європейського фонду миру", — відзначили там.

Нагадаємо, 28 лютого Україна подала заявку на вступ до Євросоюзу за пришвидшеною процедурою. А 1 березня Європарламент проголосував за резолюцію, яка рекомендувала надати Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС.

В квітні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала з візитом до Києва та передала президенту Володимиру Зеленському анкету-опитувальник для отримання нашою країною статусу кандидата на членство у ЄС. Отримати цей статус Україна може вже у червні.

В Офісі президента назвали приблизні терміни вступу України до ЄС