Ціна на тюльпани у Києві на 8 березня

8 березня у всьому світі святкують Міжнародний жіночий день. Це не свято весни, а день боротьби за права жінок. Проте чоловіки продовжують дарувати жінкам квіти. Флористичні крамниці пропонують безліч варіантів композицій з тюльпанів, гіацинтів, троянд, нарцисів та інших квітів. "Наш Київ" дізнався, скільки коштують квіти в Міжнародний жіночий день.

Ціна на тюльпани 2023

У супермаркетах столиці ціна на тюльпани становить від 29 грн за одиницю. На вулиці біля метро тюльпани продають за 40 грн за штуку. У квіткових крамницях ціна вище — від 45 грн. Проте якщо ви плануєте купити букет тюльпанів у святковому пакуванні, це коштуватиме дорожче. Наприклад, букет з п'яти тюльпанів у крафтовому папері зі стрічкою коштує 280 грн, за букет з дев'яти тюльпанів можна віддати 590 грн. За композицію від 15 штук — 850 грн. Тюльпани у коробці коштують від 1000 грн. На сайті оголошень OLX пропонують тюльпани від 35 грн, а якщо ви плануєте зробити замовлення з доставкою, додатково треба заплатити від 50 грн.

Ціна на тюльпани, гіацинти, нарциси в горщику

В цьому році популярності набули квіти у горщиках: тюльпани, гіацинти, нарциси. Наприклад, три квітки тюльпанів в горщику із землею коштує 135 грн, невеликий гіацинт — від 60 грн, а п'ять квіток нарцисів — від 90 грн. Якщо у горщику більше однієї цибулини, він коштуватиме дорожче — від 150 грн. 

Ціна та троянди

Класичні квіти на будь-яке свято — троянди. Ціна за одну штуку на вуличних квіткових прилавках становить від 100 грн. Троянда зрізом понад 50 см коштуватиме дорожче — від 150 грн. У квіткових магазинах пропонують готові букети у святковому пакуванні. Ціна за букет троянд (25 штук) — 1899 грн, якщо у композиції окрім троянд є ще інші квіти, він коштуватиме дешевше —  від 1275 грн.

Збірні букети

Флористичні магазини пропонують безліч варіантів збірних букетів. Вартість квіткових композицій становить від 850 грн. Наприклад, букет, що містить троянду, тюльпани, вербу та зелений наповнювач коштуватиме 920 грн, букет тюльпанів з бузком — 1040 грн.

Раніше ми писали, як привітати жінок з 8 березня і нікого не образити.

Чи буде 8 березня вихідним: результати опитування в "Дії"