Куди здавати газові балончики

У Голосіївській районній адміністрації нагадали, куди саме у Києві можна здати на утилізацію використані газові балончики малої місткості.

Там кажуть, що так звані туристичні газові балончики потрібно викидати до помаранчевих контейнерів, які призначені для збору небезпечних відходів. Також у ці контейнери викидають відпрацьовані батарейки, непошкоджені ртутні термометри та енергоощадні лампи.

"Об'єм контейнера та отвір (12,5 см) дозволяють організувати збір використаних туристичних балончиків без витрат на встановлення додаткових контейнерів", — зазначили у Голосіївській РДА.

Інтерактивну мапу з адресами контейнерів для небезпечних відходів можна знайти на сайті КП "Київкомунсервіс". На цій карті також позначено, якщо контейнер тимчасово забрали на ремонт через пошкодження.

Окрім контейнерів, використані газові балончики також можна здати безпосередньо на одну з виробничих баз "Київкомунсервіса", які знаходяться за такими адресами: вул. Бакинська, 37-41 та вул. Кудрявська, 23.

Зазначимо, що у загальне сміття газові балончики викидати не радять. Це небезпечно, адже такой балончик може вибухнути.

Нещодавно ми розоповідали про те, як безпечно користуватися генераторами та газовими балонами. Ці незамінні зараз прилади можуть становити загрозу для життя, якщо використовувати їх неправильно.

У Києві оновили мапу контейнерів, куди можна здати відпрацьовані батарейки