Джаред Айзекман
Фото: SpaceX Inspiration4

Командир екіпажу космічної місії SpaceX Inspiration4 та бізнесмен Джаред Айзекман пожертвував 100 тисяч доларів на придбання машини швидкої допомоги для українських медиків. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він розповів, що Айзекман підтримав збір свого друга, американського астронавта Скотта Келлі, який нещодавно став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24. Келлі очолив збір коштів на закупівлю карет швидкої допомоги класу С.

Джаред Айзекман — американський бізнесмен, засновник і генеральний директор компанії Shift4 Payments. Він має кваліфікацію льотчика цивільних та військових літаків. У 2021 році Айзекман профінансував та очолив місію SpaceX Inspiration4 на низьку навколоземну орбіту. Вона стартувала 16 вересня 2021 року і завершилась за три дні, коли космічний корабель Crew Dragon повернувся на Землю, приводнившись в Атлантичному океані. 

Нагадаємо, що нещодавно амбасадором UNITED24 став американський історик та письменник Тімоті Снайдер, який, зокрема, відомий своїми лекціями про історію України. Він підтримав проєкт "Армія дронів" та розпочав збір на "Ловця Шахедів".

Притула оголосив про завершення збору на бронетранспортери Spartan