Коли закінчиться навчальний рік у школах Києва: дата
Фото ілюстративне: Max Fischer / Pexels

Цьогоріч навчальний рік у школах Києва закінчиться разом із календарною весною — 31 травня. Тож 1 червня київські школярі зможуть вийти на канікули. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповіла директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян. 

Наразі усі навчальні заклади Києва працюють у дистанційному режимі. Більшість школярів знаходяться у Києві та Київській області, інші перебувають за кордоном. Фіданян зазначила, що усіх школярів переведуть до наступного класу, адже програми будуть регулюватися у вересні й учні повторюватимуть вивчене у попередньому класі. Випускники 11 класу отримають свідоцтво про повну середню загальну освіту вже 14-15 червня.

Водночас із 2 травня у Києві розпочнеться прийом заяв на наступний навчальний рік — його планують розпочати в очному режимі з 1 вересня. Утім, якщо небезпека буде продовжуватися, Київ планує відновити змішане навчання. Зокрема, учнів початкових та частково середніх класів хочуть повернути до навчальних закладів. 

Раніше ми розповідали, як внутрішньо переміщені діти можуть продовжити навчання в українських школах за кордоном або на інших територіях України. 

Спротив російській окупації, день 62