Єдиний телефон 112

Єдиний телефонний номер виклику екстрених служб 112 запрацює у Києві та Київській області з наступного 2023 року. Про це під час повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко, передає Урядовий портал.

Нова лінія буде двосторонньою, вона моє змінити принцип взаємодії між заявниками та представниками екстрених служб. Таким чином систему реагування екстрених служб хочуть наблизити до європейських стандартів, які зараз теж оновлюються.

"Люди отримують можливість не лише в односторонньому порядку повідомити про подію, з ними оператор 112 буде підтримувати двосторонню комунікацію. Оновлювати інформацію, координувати служби, присутність яких необхідна на місці події. Це — новий рівень, нова якість, більша ефективність", — сказав Ігор Бондаренко.

Оператори 112 володітимуть двома-трьома найбільш поширеними іноземними мовами, а за необхідності залучатимуть тих, хто спілкується іншими мовами. Для людей із вадами слуху буде можливість подати заяву у текстовому вигляді та будуть інші варіанти комунікації.

Якщо дзвінок обірветься посеред розмови, то, перетелефонувавши, заявник потрапить на того ж самого оператора. Якщо з одного місця телефонуватимуть декілька людей, ці заяви об'єднають у картку однієї події. Усі дзвінки на 112 будуть безплатними.  

В Україні створюють єдиний телефонний номер екстреної допомоги