Кого українці вважають політиком 2022 року
Фото: www.president.gov.ua

Понад половина українців вважає політиком 2022 року президента Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, 59% опитаних назвали головним політиком минулого року Володимира Зеленського. Після обрання на посаду президента Зеленський щороку очолював цей рейтинг: у 2019 році його обрали 46% опитаних, у 2020-у — 15%, а у 2021-у — 17%.

На другому місці опинився головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний (10%). Приблизно по 2% опитаних назвали Олексія Арестовича, Петра Порошенка та Дмитра Кулебу, а по 1,1% — Михайла Подоляка та Сергія Притулу. Інші політики набрали менш ніж 1% голосів. 

Ще 5,2% опитаних вважають, що політика 2022 року немає, а 8,4% респондентів сказали, що їм складно відповісти.

Цікаво, що політиком 2022 року Зеленського вважають більшість опитаних у всіх регіонах, представники усіх вікових груп, рівнів достатку та обох статей. Водночас жінки все ж називали його частіше, ніж чоловіки. А представники молодших вікових груп — частіше, ніж люди середнього та старшого віку.

Опитування проводилось з 21 грудня 2022 року по 3 січня 2023 року методом face-to-face у всіх областях України, окрім Донецької, Луганської, АР Крим, а також територій Запорізької, Миколаївської та Харківської областей, які не контролюються урядом України або на яких ведуться бойові дії. Усього було опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, у додатку "Київ Цифровий" завершилось голосування за перейменування ще кількох столичних вулиць та станцій метро. Кияни підтримали перейменування станції "Дружби народів", а також площі Льва Толстого, однойменної станції метро та вулиці.

"Третьої світової не буде, це не трилогія": Зеленський виступив на "Золотому глобусі"