Перейменування станцій Дружби народів та Льва Толстого
Фото: tov-tob.livejournal.com

У додатку "Київ Цифровий" завершилось голосування за перейменування ще кількох столичних вулиць, площ, проспектів, бульварів та станцій метро.

Зокрема кияни, які взяли участь в опитуванні, підтримали ідею перейменувати станцію метро "Дружби народів" на честь історичної назви місцевості — "Звіринецька". За це проголосували 76% користувачів. Також 86% киян висловились за те, щоб перейменувати площу Льва Толстого (і однойменну станцію метро) на площу Українських Героїв, а вулицю Льва Толстого – на вулицю Гетьмана Павла Скоропадського.

За пропозицію перейменувати бульвар Перова на проспект Воскресенський, а проспект Визволителів — на проспект Георгія Нарбута проголосували 88% користувачів. А за надання проєктній станції метро "Проспект Правди" назви "Варшавська" — 90%.

Водночас кияни не погодились з тим, щоб дати наявній вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі нову назву на честь Олександра Омельченка. За це проголосували лише 26% користувачів, а проти висловились 74%. Столична влада пропонувала такий варіант, щоб уникнути дублювання назв вулиць, якщо пропозиція з перейменування вулиці Льва Толстого на вулицю Скоропадського отримає підтримку мешканців міста.

Нагадаємо, усі перейменовані з 2014 року вулиці, провулки, бульвари, проспекти та площі Києва зібрали в одній брошурі. Усього за цей період нові назви отримали 436 столичних об'єктів. І майже половина з них були перейменовані після початку повномасштабного вторгнення росії в рамках процесу дерусифікації.

У метро Києва буде безкоштовний Wi-Fi: Кличко підтримав петицію