Голосування про перейменування вулиць Києва
Фото: tov-tob.livejournal.com

У додатку "Київ Цифровий" триває голосування щодо перейменувань двох станцій столичного метро та інших міських об'єктів, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Опитування триватиме до 11 січня. Щоб проголосувати, потрібно у застосунку "Київ Цифровий" обрати розділ "Електронна демократія", а у ньому — пункт "Опитування". Далі з'явиться перелік пропозицій, за які можна проголосувати.

Киянам пропонують висловити свою думку щодо таких питань:

  • перейменування площі Льва Толстого (і однойменної станції метро) на площу Українських Героїв, а вулиці Льва Толстого – на вулицю Гетьмана Павла Скоропадського;
  • перейменування станції метро "Дружби народів" на честь історичної назви місцевості — "Звіринецька";
  • перейменування бульвару Перова на проспект Воскресенський, а проспект Визволителів — на проспект Георгія Нарбута;
  • надання проєктній станції метро "Проспект Правди" назви "Варшавська".

У КМДА зазначають, що якщо пропозиція назвати вулицю Льва Толстого на честь Павла Скоропадського отримає підтримку киян, виникне необхідність перейменувати наявну вулицю Скоропадського у Печерському районі, щоб уникнути дублювання. Її пропонують перейменувати на честь Олександра Омельченка.

Нагадаємо, усі перейменовані з 2014 року вулиці, провулки, бульвари, проспекти та площі Києва зібрали в одній брошурі. Усього за цей період нові назви отримали 436 столичних об'єктів. І майже половина з них (202) були перейменовані після початку повномасштабного вторгнення росії в рамках процесу дерусифікації.

Київрада перейменувала ще 32 вулиці: нові назви