Книжку Клопотенка видадуть у США

У США видадуть книжку з рецептами страв української кухні від шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка. За це він отримає рекордний гонорар у розмірі 200 тисяч доларів, пише AIN.Business з посиланням на керівницю ТОВ "Клопотенко" Олександру Фідкевич.

За її словами, за останні чотири роки команда Клопотенка випустила п'ять книг, загальний тираж яких на кінець 2022 року складав близько 43 тисяч примірників. Книги мали значний успіх, і першу з них, у якій зібрані 70 найпопулярніших рецептів з сайту шеф-кухаря, перевидають вже всьоме.

Ще одна книга, за словами Фідкевич, допомагає Клопотенку у "міжнародній експансії". У 2021 році її переклали англійською, і тепер дарують іноземним делегаціям, що приїздять в Україну. В січні має вийти версія польською мовою, а потім — німецькою та іспанською.

Проте головним здобутком стане вихід англомовної книги з рецептами Клопотенка, яку видасть саме американське видавництво. Її підготували до випуску всього за два місяці. Сам Клопотенко отримає за цю книгу найбільший гонорар, який коли-небудь іноземному шеф-кухарю.

"По-перше, американське видавництво видасть книгу з рецептами Клопотенка, що вже само по собі — велика подія. По-друге, Клопотенко отримає найбільший гонорар в історії США як шеф, що не є американцем. Мова про 200 тисяч доларів. Попередній рекорд на 30% менший — близько 140 тисячі доларів", — пише видання.

Нагадаємо, "Укрпошта" презентувала книгу "Краса і велич України" — у ній зібрали марки, присвячені різним регіонам нашої країни, які були випущені протягом останніх дев'яти років.

Чим замінити сіль: поради від шеф-кухаря Євгена Клопотенко