Укрпошт випустила книгу Краса і велич України
Фото: "Укрпошта"

"Укрпошта" презентувала книгу "Краса і велич України" — у ній зібрали марки, присвячені різним регіонам нашої країни, які були випущені протягом останніх дев'яти років.

До видання увійшли оригінальні поштові марки та блоки, випущені "Укрпоштою", починаючи з 2013 року в межах серії "Краса і велич України". Деякі з них вважаються досить рідкісними. Першим випуском серії став поштовий блок, присвячений Криму та три художні марки — "Аю-Даг", "Бахчисарай. Ханський палац" та "Севастополь. Володимирський собор в Херсонесі".

Автором цієї серії з 27 поштових блоків та 30 поштових марок є український живописець та графік Олександр Калмиков. Дизайном та розробкою презентаційного видання займалися художники Олександр та Сергій Харуки.

Книга Краса і велич України

"Від Чернігівщини до Криму, від Ужгорода до Луганська — 603 700 квадратних кілометрів, що зберігають нашу історію. Фрагмент за фрагментом протягом останніх дев'яти років ми фіксували спадщину різних регіонів у серії поштових випусків "Краса і велич України". Цей проєкт став настільки цінним за своїм значенням та об’ємним за інформацією, яка криється за кожною наступною маркою, що стало очевидно — потрібен новий формат. Так з’явилася однойменна книга-мандрівка, натхненна безмежжям і глибиною української культури", — кажуть в "Укрпошті".

Книгу випустили накладом у 2 000 примірників. Більшість з них укомплектовані марками, але 300 примірників їх не містять. Вартість книги з марками становить 4500 грн, а без марок — 900 грн.⠀

Придбати видання можна буде у філателістичних крамницях з 23 січня. Крім того, вже зараз її можна замовити в інтернет-магазині "Укрпошти" — вже зараз.

Нагадаємо, у Києві муніципальна книгарня "Сяйво книги" розпочала збір літератури, яку передадуть українським військовим. Книги стануть основою бібліотеки у військовій частині.

Укрпошта знизила тарифи на відправлення до Литви, Латвії та Естонії до 45%