Автобуси від Deutsche Bahn, які передали КМДА, досі не вийшли на маршрути

Громадські активісти "Пасажири Києва" виявили, що 8 гуманітарних автобусів, які отримала КМДА від Німеччини ще у вересні, не використовуються, а інформацію про їх отримання не оприлюднювали.

" 2 місяці стоять "під парканом", — йдеться в повідомленні.

Автобуси від Deutsche Bahn, які передали КМДА, досі не вийшли на маршрутиНімецька компанія Deutsche Bahn подарувала столиці вісім рейсових автобусів. Серед них три зчленованих автобуси та п’ять 12-метрових автобусів (які є безбар’єрними).

Інформацію про це компанія опублікувала ще 8 вересня, проте київська влада це ніяк не коментувала та на сайті КМДА не було жодної новини про це.

Наголошується, що саме Віталій Кличко звернувся до представників Deutsche Bahn по допомогу, а саме просив дизельні автобуси для України.

На цей заклик мера столиці відреагували. "Цією пожертвою ми хочемо надати людям в Україні дуже практичну допомогу та висловити нашу солідарність. Як найбільший постачальник німецьких автобусних перевезень, ми можемо подарувати 8 автобусів із нашого парку. Вони мають на меті полегшити життя місцевих жителів у дуже не бюрократичний та швидкий спосіб", — відповів на прохання Кличка  члена правління DB Франк Клінгенхофер.

В Києві ж, як показує практика, з оформленням техніки та виведенням її на вулиці міста для перевезень не можуть розібратися місяцями.

Активісти столиці перевірили, що автобуси не використовуються та простоюють з транзитними номерними знаками в АП №8. Напротивагу Києву, Харків вміло використовує отриману допомогу. 19 жовтня місту подарували автобуси від чеського Плзеня, а вже 28 жовтня вони вийшли на маршрути.

Раніше ми писали, що подаровані Києву 30 автобусів готують до виходу на маршрути. Раніше вони також стояли без діла.

У Києві на більшості тролейбусних маршрутів продовжать курсувати автобуси