КМДА давала дозвіл на знесення 200-річної садиби на Подолі

Міська влада Києва видавала дозвіл на знесення 200-річної садиби на Подолі, заявила в ефірі "Ми-Україна" депутатка Київради Ксенія Семенова. Таким чином вона спростувала слова мера Віталія Кличка.

Як зазначила Семенова, Департамент містобудування та архітектури КМДА раніше давав дозвіл на знесення історичної будівлі. Бізнес-партнером в цьому проєкті був нардеп від фракції ЄС Сергій Алєксєєв, який за сумісництвом є президентом ГО "Фан-клуб братів Кличків". 

"Те, що Мінкульт близько пів року тому дав йому дозвіл не свідчить про те, що знесення було законним. Це вже питання до Мінкульту, наскільки законним був цей дозвіл, тому що будівлі, якій 200 років, абсолютно очевидно за законом та за конституцією України мав бути наданий статус. Щобільше, у 2021 році було розпорядження, що Департамент повинен цій будівлі надати статус, було дослідження старовинних будівель Подолу і прямо було розпорядження Департаменту охорони культурної спадщини. Відомство облікову документацію не розробило, будівлю в реєстр не внесло. Далі Департамент містобудування архітектури КМДА дає дозвіл на знесення і далі ми бачимо заяву мера, що місто ніяких дозволів не давало. Місто це дозволило, мер це дозволив – це люди, які з ним пов’язані", – говорить Семенова.

Вона додала, що від початку російського повномасштабного вторгнення руйнування історичного Києва не зупинились. На її думку "мер та його політична сила заплющують на це очі", а в самій столиці відсутня "стратегія збереження культурної спадщини".

Нагадаємо, Віталій Кличко відреагував на демонтаж 200-річної будівлі на Подолі та заявив, що міська влада не давала жодних дозволів чи погоджень. 

Вночі забудовник незаконно зніс 200-річну будівлю на Подолі