Кличко розповів, як будуть обігрівати школи, дитячі садочки та лікарні

На випадок форс-мажорних ситуацій у Києві планують купити пересувні мобільні котельні. Вони будуть обігрівати школи, дитячі садочки, лікарні та пункти обігріву.

Про це повідомили на сайті КМДА.

Як повідомив Віталій Кличко, у Києві не зупиняється підготовка до зими, наразі вона на завершальній стадії. проводяться останні ремонтні роботи на електромережах та обладнанні. Але з урахуванням складного опалювального сезону під час воєнного стану Київ повинен бути готовий до надзвичайних ситуацій. 

Придбано запас резервного палива для ТЕЦ і додаткової кількості генераторів, а також ухвалили рішення про закупівлю необхідної кількості пересувних котельних. Вони працюватимуть як резервні джерела обігріву будівель

Київ готується до опалювального сезону та залучає усі можливі ресурси. "У столиці здійснили гідравлічні випробування мереж і вже ліквідували понад 2 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку. Вже замінили понад 17 кілометрів мереж. На сьогодні основні теплоджерела запустили в роботу, і киянам відновили або продовжують відновлювати гаряче водопостачання", — наголосили представники Київської адміністрації.

Крім того, придбано додаткову спецтехніку для роботи взимку, щоб швидко реагувати на непогоду. 

Особливо уважно перевіряють стан електромереж та електрообладнання, бо очікується перевантаження на систему електропостачання. А вона є резервною для забезпечення тепла.

Раніше ми писали, що КМДА закликає киян не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення, бо це негативно впливає на постачання тепла в будинку.

Взимку температура у квартирах киян буде нижчою, ніж зазвичай, — Кличко