Фото: na-dache.pro

КМДА закликає киян не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення, бо це негативно впливає на постачання тепла в будинку.

Про це повідомили на сайті Київради.

Директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко каже, що належний рівень теплопостачання залежить від багатьох чинників, одним із яких є відповідальність самих мешканців. Мова йде про самовільне втручання в систему опалення.

"Влаштування теплої підлоги за рахунок будинкового теплоносія, встановлення терморегулятора на системах, що не пристосовані до цього, збільшення опалювальних площ — це та інше спричиняє недогріви в одних помешканнях і перегріви в інших. Одні сусіди відчиняють вікна через надмірне тепло, інші — купують обігрівачі, бо холодно. І вирішувати цю проблему необхідно за правилами добросусідства, усвідомлюючи, що проживаємо ми в одному багатоквартирному будинку", — зазначив Дмитро Науменко.

Він закликав киян не втручатися в системи опалення і будь-які зміни погоджувати з відповідними комунальними службами.

КМДА наголошує, що  зараз місцева влада забезпечує підвищений контроль усіх робіт у рамках підготовки до наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, що цього року на Київ чекає складний опалювальний сезон. Температура у квартирах киян узимку буде нижчою, ніж зазвичай.

Київ розпочав підготовку до опалювального сезону 2022/2023: містян просять заплатити за тепло