Киянка організувала прихисток для півсотні людей
Фото: kyivcity.gov.ua

Мешканка Києва Ніна Тимофєєва в перші місяці повномасштабного російського вторгнення організувала прихисток для півсотні людей у своєму магазині. Історію жінки показав столичний мер Віталій Кличко.

Він розповів, що 35-річна жінка з Лук’янівки переоблаштувала свій магазин одягу, що знаходиться у підвальному приміщенні, під бомбосховище. Там під час повітряних тривог могли ховатися до півсотні людей. Ніна організувала для них спальні місця, забезпечувала їжею та намагалася розважити людей, щоб зробити їхнє перебування у сховищі більш комфортним. 

"24 лютого жінка обрала шлях — не тікати з Києва, а навпаки — виявила всю свою людяність і завзятість та організувала прихисток для дітей, жінок, людей похилого віку та навіть для їхніх улюбленців — котів і собак", — зазначив Віталій Кличко в дописі до відео.

Також жінка допомагала українським військовим — передавала для них одяг. А одиноким людям похилого віку на Лук’янівці вона допомогла з продуктами.

Сама Ніна каже, що і зараз кожен охочий під час повітряної тривоги за потреби може прийти до її магазину як до сховища і навіть лишитися на ніч.  

 

Друзі! Продовжую розповідати про #ЛюдиТвогоКиєва. Про тих киян, які роблять все, аби наше місто ставало комфортною, гарною і безпечною європейською столицею. А найголовніше - дружнім містом, що піклується про людей. Сьогодні - історія про киянку, яка має добре серце. Та, на початку широкомасштабного вторгнення російських варварів, облаштувала свій магазин під бомбосховище й прихистила в ньому близько пів сотні людей. Організувала для киян спальні місця, їжу, дозвілля. Це історія про 35-річну підприємицю з Лук'янівки, маму двох дітей Ніну Тимофєєву. 24 лютого жінка обрала шлях - не тікати з Києва, а навпаки - проявила усю свою людяність і завзятість та організувала прихисток для дітей, жінок, людей похилого віку та навіть для їх улюбленців - котів і собак. Також Ніна допомагала нашим військовим - передавала для них одяг. А одиноким стареньким на Лук'янівці, які потребували підтримки, - продукти харчування. Дякуючи таким небайдужим киянам та відповідальному бізнесу ми вистоїмо та переможемо! Бо наша сила - в людях! Їх доброті, працелюбності, оптимізмі та вірі в себе і свою країну.

Posted by Віталій Кличко on Sunday, August 21, 2022
24 000 друзів України: UNITED24 розпочала новий проєкт