Переробка російських книг

За півтора місяця кияни принесли до книгарні "Сяйво книги" майже 25 тонн російських книжок. За їхню переробку вдалося отримати майже сто тисяч гривень, повідомили у КП "Міський магазин".

Там розповіли, що перший етап збору російських книг вже завершено. Зібрану літературу відправили на переробку, а отримані від цього кошти передадуть на потреби Збройних сил. 

"Протягом 1,5 місяця до збору російських друкованих видань долучились понад 1700 мешканців, які несли нам книги в руках, везли у валізах, приїжджали на переповнених книгами авто, відправляли на таксі або надсилали їх поштою. Загалом було зібрано орієнтовно 48 тисяч книжок, а це — майже 25 тонн макулатури, яку вже відвезли на перероблення та отримали 97 856 грн", — кажуть у КП "Міський магазин".

На зібрані гроші там вирішили придбати в Європі автомобіль для одного з батальйонів на передовій. За нього вже внесли завдаток, проте на повну вартість авто зібраної суми трохи не вистачає. Тому книгарня вирішила продовжити збір російських книг. 

Умови залишились незмінними: за принесену російську літературу книгарня надає знижку 10% на покупку нових книжок. Збір триває за адресою: вул. Велика Васильківська, 6.

Національна спілка письменників хоче закрити музей Булгакова в Києві