Кияни надіслали понад тисячу скарг у застосунок "Київ Цифровий" щодо закритих укриттів за добу

Кияни за добу надіслали понад тисячу скарг на зачинені укриття у застосунок "Київ Цифровий". Містяни жалілися на те, що укриття закриті, невідремонтовані та непридатні до використання.

Майже половина скаржилась на те, що доступ до укриттів відсутній, чверть — що вони перебувають у неналежному стані, ще чверть — що поблизу немає укриттів, йдеться у дописі мера Києва Віталія Кличка.

Жителі столиці продовжують писати скарги у застосунок, де інформація систематизується й направляється до Департаменту муніципальної безпеки. 

Нагадаємо, що столична влада виділила на благоустрій укриттів 1,2 млрд грн. Віталій Кличко звинуватив у недобросовісній роботі глав районів та загалом РДА, які, за його словами, відповідальні за розподіл виділених коштів. Після того, як 1 червня біля зачиненого укриття загинули люди, у столиці почалися перевірки сховищ. 

Раніше ми писали, що з 1 червня укриття в Києві мають бути відчиненими цілодобово, зачинені під час повітряної тривоги укриття приватної форми власності відкриватимуть примусово.

У застосунок "Київ Цифровий" додали офлайн-мапу укриттів