Кияни вирішили цілодобово охороняти пам'ятку на Рейтарській й 200-річний будинок на Подолі

Київські активісти організували цілодобові чергування біля історичних будинків на Рейтарській та Набережно-Хрещатицькій. Про це повідомили в спільноті "Цегла".

Мова йде про 110-річну пам'ятку історії та архітектури на вулиці Рейтарській, 37, які почали руйнувати та пам'ятку архітектури на Подолі — будинок Бубнових на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13, з якого демонтували дах.

Кияни вирішили цілодобово охороняти пам'ятку на Рейтарській й 200-річний будинок на ПодоліКияни вирішили цілодобово охороняти пам'ятку на Рейтарській й 200-річний будинок на ПодоліВчора ввечері, 27 вересня, до "Будинку Київського повітового земства" прийшло понад ста місцевих мешканців, які виступали проти знищення пам'ятки історії та архітектури.

Небайдужі кияни планують постійно знаходитися біля історичних будинків, щоб забудовник не почав незаконні демонтажні роботи. Нагадаємо, що будівельна техніка досі перебуває біля будівель.

Раніше ми писали, що Експертна рада прийняла рішення, що весь комплекс на Рейтарській, 37 має статус історичної пам'ятки.

Ділянкам на Микільській Слобідці можуть надати статус скверу — Кличко