Кияни створили дві петиції про Булгакова: в одній просять зберегти пам'ятник, в іншій — демонтувати

Кияни створили дві петиції щодо постаті Михайла Булгакова. В одній петиції містяни просять зберегти пам'ятник Булгакову у Києві, в іншій — демонтувати та усунути письменника з публічного простору столиці.

Автор першої петиції, Григорій Зорка, закликає КМДА зупинити знос пам'ятника Булгакову та відновити його, як символ протидії імперській політиці Росії.

Кияни створили дві петиції про Булгакова: в одній просять зберегти пам'ятник, в іншій — демонтуватиУ зверненні стверджується, що монумент став символом літературної спадщини та культурного надбання української нації, а Михайло Булгаков був відданим патріотом України та протистояв імперським амбіціям Росії. Тому знищення пам'ятника принесе негативні наслідки для міста та країни в цілому. 

"Ми закликаємо вас припинити будь-які дії, спрямовані на знос пам'ятника Булгакову, і знайти альтернативні шляхи збереження та відновлення цієї цінної спадщини", — йдеться в тексті петиції.

Автор другої петиції, Олег Слабоспицький, навпаки, закликає усунути Михайла Булгакова з публічного простору Києва.

Кияни створили дві петиції про Булгакова: в одній просять зберегти пам'ятник, в іншій — демонтуватиЗокрема, він пропонує демонтувати пам'ятник та меморіальну дошку з Андріївського узвозу, а також перейменувати та змінити композицію в літературно-меморіальному музеї Булгакова.

"Наявність у публічному просторі міста Києва меморіальної дошки, пам'ятника та музею М. А. Булгакова є порушенням Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні й деколонізацію топонімії" і несе за собою відповідальність згідно з чинним законодавством", — наголошує Слабоспицький.

Нагадаємо, 27 березня Український інститут національної пам'яті визнав письменника Михайла Булгакова символом російської імперської політики. Усі об'єкти на його честь розглядаються як пропаганда імперської політики росії.

Раніше ми писали, що Міністерство культури та інформаційної політики України готує до виключення з нацреєстру пам'яток музей Булгакова, який на Андріївському узвозі.

У Шевченківському районі перейменували провулок Тропініна: нова назва