Кияни проти скошування трави: результати опитування про довкілля у застосунку Київ Цифровий

У застосунку "Київ Цифровий" завершилось опитування про столичне довкілля, в якому взяли участь близько 40 тисяч киян. Містян питали, чи задоволені вони станом парків та скверів та чи варто припинити скошувати траву.

Керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич оприлюднив результати опитування.

22,1% киян відвідують парки та сквери щодня. Майже 43% мешканців столиці відпочивають у зелених зонах  мінімум 1-2 рази на тиждень, понад 25% — раз чи два на місяць. Лише 8% опитуваних ніколи не бувають у парках столиці. 

66% киян проголосували за збільшення ділянок без скошування різнотрав'я. Натомість 21% бажають, щоб траву скошували усюди. 12,6% містян поки що не визначились.

На питання "Як часто ви перевіряєте стан повітря в "Київ Цифровий" понад 40% респондентів відповіли, що цікавляться якістю повітря лише тоді, коли якість повітря реально погіршилась і вони це відчувають. В застосунок заглядають, щоб дізнатися, що стало причиною неприємного запаху. 17% киян взагалі ніколи не перевіряють якість повітря.

На запитання "Чи задоволені ви станом парків і скверів у вашому районі" містяни відповіли наступним чином:

  • 37,4% відповіли, що задоволені;
  • 37,7% не задоволені;
  • 24,9% не можуть визначитись.

Також опитування містило форму для пропозицій щодо розвитку зелених зон. Усі зауваження та пропозиції обіцяють опрацювати та взяті до уваги.

"Результати голосування вкотре довели, наскільки важливими для киян є зелені зони столиці. Місто і надалі приділятиме увагу їх догляду та розвитку", — прокоментував опитування заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Раніше ми писали, що за два тижні роботи на державу “Межигір’я” заробило понад 2 млн гривень.

Приватизація готелю “Україна”: ціна та дата аукціону