Кияни просять Зеленського зупинити будівництво ЖК H2О на Осокорках

Кияни просять Володимира Зеленського зупинити будівництво ЖК H2О на Осокорках. Активісти та представники ГО "Екопарк Осокорки" підготували відкрите звернення до президента України щодо припинення будівельних робіт на Осокорках між озерами Небреж та Тягле.

Зокрема, у зверненні йдеться, що ця територія є унікальним місцем поширення червонокнижних рослин та тварин. На ній розташовані чотири озера — Небреж, Тягле, Мартишів і В’язки. Крім того, ділянка є кандидатом на включення до міжнародної природоохоронної системи "Смарагдова мережа".

Активісти зазначають, що вже вісім років борються за створення природної охоронної зони, а науковці проводили численні дослідження, які доводять потребу захисту та збереження цієї території.

"Попри це, з мовчазної згоди міської влади — будівництво на озерах Екопарку на підставі оскаржуваного дозволу відновилось знову — 29 червня 2023 року", — йдеться у зверненні.

Територію водойми, відповідно до рішення міськради, визнали "територією житлової та громадської забудови". Це означає, що озеро перетвориться на квадратні метри майбутнього ЖК.

Попри заборону на в’їзд техніки до лісів на час дії воєнного стану, в тому числі й до озер Небреж та Тягле., на відповідній території працює будівельна техніка, яка заїхала туди через самостворене КПП.

Нагадаємо, що будівельна компанія Stolitsa Group розпочала будівництво ЖК H2O біля Екопарку Осокорки, тому що Департамент міського благоустрою надав на це дозвіл.

Київська влада дозволила будувати ЖК H2O біля екопарку "Осокорки"