Кияни написали лист Президенту Туреччини Ердогану, в якому просять врахувати думку громади щодо знищення історичних будівель пивзаводу Шульца.

Київські активісти написали відкритий лист Президенту Туреччини Ердогану. Вони просять врахувати думку громади стосовно знищення історичних будівель пивзаводу Шульца, на місці якого планують збудувати кримськотатарський культурно-освітній центр з мечеттю за турецький кошт.

Кияни написали лист Президенту Туреччини Ердогану, в якому просять врахувати думку громади щодо знищення історичних будівель пивзаводу Шульца.

"Ідея хороша, однак ми не можемо починати нову історію дружби зі знищення старої історії поколінь", — наголосили кияни.

У листі-зверненні вказується, що створення Ісламського культурно-просвітницького центру на території Києва є необхідною та об'єктивною потребою, але будівництво важливого об'єкту неможливо без публічного обговорення, думки експертів та громади.

Крім того, ділянка, де розташований майже 200-річний завод, знаходиться в історичному ареалі столиці, де не можна демонтувати історичні пам'ятки та будівлі без погодження з Мінкультом. 

Кияни написали лист Президенту Туреччини Ердогану, в якому просять врахувати думку громади щодо знищення історичних будівель пивзаводу Шульца."Історія та культура пивоваріння невластива ані кримськотатарському, ані турецькому народу і є чужорідною як в культурному, так і в релігійному аспекті до релігії іслам", — зауважили активісти у листі.

Активісти закликають провести відкриті переговори та визначити спільними зусиллями місце, де буде доцільно створити культурний центр.

Повний текст листа-звернення до турецької влади можна прочитати за посиланням.

Кияни написали лист Президенту Туреччини Ердогану, в якому просять врахувати думку громади щодо знищення історичних будівель пивзаводу Шульца.Нагадаємо, що демонтаж історичних будівель пивзаводу Шульца на Деміївці розпочався ще у 2021 році, а у 2023 році броварню 19 століття продовжили розбирати

Що побудують на місці колишнього пивзаводу Шульца